*Formatlanacak nodeların IPMI ve eth1 (1. Ve 2. portlar) portları huba bağlanır.
*Aynı anda 2 node formatlanabileceği unutulmamalıdır. 4 node takılsa bile 2 tanesi formatlanır daha sonra hata verir ve yeniden aynı ayarlarla devam etmesi sağlanarak diğer nodelarında formatlanması sağlanabilir. Yada işlemler 2 şerli olmak üzere ayrı ayrı yapılır.
*Foundation kurulu olan Laptop da aynı huba bağlanır. Foundation sunucusuna winscp ile bağlanarak AOS klasörü altına en güncel AHV versiyonunun yüklenmesi sonraki işlemler için zaman kazandıracaktır.
*Foundation sanal makinesi açılarak tarayıcıdan ipsi ile 8000. Port kullanılarak arayüzüne girilir.
*Kaç şasede kaç node olacağı bilgileri girilerek nodeların IPMI mac adresileri IPMI, AHV ve CVM ipleri ayarlanır.
*AHV nin mümkünse en son versiyonu gösterilir(host-bundle-el6.nutanix.20160925.91.tar.gz). Aynı şekilde json dosyasıda gösterilir(host-bundle-el6.nutanix.20160925.91-metadata.json).
https://portal.nutanix.com/#/page/static/hypervisorDetails adresinden en güncel versiyonu indirilerek sunucuya yüklenebilir.
*Tüm bunlardan sonra formatlama işlemine başlanır.
*Nodeların formatlanma işlemi bittikten sonra herbirinin AHV ipsi üzerinden konsole ekranından vlan tagı verilmesi gerekir. Diğer türlü var olan bir clustera ekleme işlemi başarısız olacaktır.
*AHV ipsine bağlandıktan sonra aşağıdaki kodlarla br0 networkune vlan tagı eklenecek cvm tarafına geçiş yapılacak ve cvm vlanınında değiştirilmesi sağlanacaktır.
AHV de-> #ovs-vsctl set port br0 tag=2
#Ssh -l nutanix 192.168.5.2 //komutu ile cvm tarafına geçilir.
CVM de-> $change_cvm_vlan 2
*Tüm bu işlemlerden sonra çalışan sisteme networksel bağlantısı yapılarak Hardware menüsü altından extend cluster diyerek genişletme işlemi yapılabilir.
İlk Yorumu Siz Yapın