"Enter"a basıp içeriğe geçin

MsSql de tablo oluşturma relation, unique belirleme

Server management studioyu açıyoruz ve oluşturduğumuz veritabanına bağlanıyoruz. Daha sonra veritabanımızın içinde tables klasörüne geliyoruz ve sağ tıklayarak new table ı seçiyoruz.

1

Bu seçenekten sonra tablomuzun alanlarını dolduruyoruz. Hangi veri türünde olduklarını maksimum uzunluklarını belirliyoruz.

 

2

Eğer id  değerimiz var ise yukarıdaki gibi otomatik olarak artmasını sağlıyoruz. Yani auto increment özelliği tanımlıyoruz.

 

 

3

Tablomuzun Primary Key i ni hangi alan olacaksa alan üzerinde sağ tıklayarak  Set Primary Key seçeneğiyle gerçekleştiriyoruz.

4

Daha sonra tablo içerisinde başka bir alanın unique yani tek yapıda olmasını istiyorsak sağ tıklayıp Indexes/Keys seçeneğini açıyoruz. Add tuşu ile yeni kayıt açıp aşağıdaki şekildeki gibi is unique kısmını yes yapıyoruz.

5

Tablomuz farklı tablolarda ilişkili ise tekrar sağ tıklayarak relationship seçeneğini açıyoruz. Add ile yeni kayıt ekleyip sarı ile işaretli tuşa basarak açılan pencerede hangi tablonun hangi alanı ile ilişkili olduğunu seçiyoruz.

6

7

8

 

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.